jgyprime a scris:readuc la viata acest topic...
sunt curios, daca legea din romania cere ca o masina sa fie echipata cu 2 triunghiuri reflectorizante, de ce masinile noi vin doar cu 1 trunghi?
cunosc pe cineva care a cumparat o masina noua de curand, si a cumparat si pachetul care continea triunchi, stingator si trusa
surpriza, era doar un triunghi inauntru...
apoi, in iarna trecuta am facut ITP-ul la opelul meu si mosulica ala s-a uitat la triunghi, a desfacut cutia, a vazut ca e doar unu si a inchis cutia la loc.
intentionat l-am intrebat daca e nevoie de 2 si a zis ca nu... unul e suficient...
s-a uitat apoi si la trusa si stingator sa nu fie expirate si cam atat...
apoi daca el nu stie regulile astea, la soferi sa ne asteptam la ce?
Cu siguranta cel de la itp nu stia legea. Asta vara m-a oprit un politist pe A2 sa imi atraga atentia ca trebuie sa circul cu faza scurta NU cu proiectoarele aprinse, ocazie cu care m-a luat la buchisit - folie, stingator, trusa, triunghi, etc. Dupa ce le-am scos din portbagaj pe toate ce imi spune omul - Stii ca nu sunt bune, si ca pot sa te amendez. La care eu intreb socat de ce?
Daca esti noaptea pe un drum cu 2 benzi, 1 pt fiecare sens, se strica masina - trebuie sa pui un triunghi reflectorizat si in fata masinii pt ca cei care vin din contrasens sa nu intre in depasire. (logic si din punctul meu de vedere). Ai 2? Mmm... Nu.
Trusa medicala stii ca are termen de valabilitate? Mmmm.... Nu, nu m-am uitat niciodata la acest aspect.
Autorizatie ai doar pt folia spate - geamurile din fata? N-am dar asa arata masina mai bine, dvs nu sunteti de aceeasi parere?. Ce-am facut am omorat pe cineva? Si chiar daca as fi omorat eu m-as fi dus la puscarie, nu si cel care a pus-o, sau dvs ca nu m-ati prins.Nu? Mda, ai dreptate.
Pana la urma am scapat, a ajuns si el la concluzia ca masina arata mai bine cu folia aia, si ca n-am facut o crima k n-am avut al 2 lea triunghi si trusa medicala expirata, nu mi-a dat nici macar avertisment dar mi-a adus la cunostiinta, intr-un mod civilizat, aspecte minore ale legii pe care nu am fost interesat sa le citesc si pt care pot fi amendat. Din pacate sunt putini politisti ca respectivul, care se mai gandesc si la bietii oameni, nu numai la target(sau poate deja il facuse
).
Sper k te-am lamurit cu triunghiurile reflectorizante. Bafta