adyna1109
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Corsa 2002
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 30 Jan 2010
- Mesaj Privat
Popey500
- Mesaje scrise: 44
- Masina: Astra Z16XE
- Cont inregistrat: 05 Sep 2010
- Mesaj Privat
- Shiva
- 1,977 mesaje
- din 22 Aug 2009
- Corsa 2002 Z12XE
- Cluj
Shiva
- Mesaje scrise: 1,977
- Masina: Corsa 2002 Z12XE
- Cont inregistrat: 22 Aug 2009
- Mesaj Privat
Anul trecut, in octombrie, a fost 90 de lei.
Daca masina e deja inmatriculata in Ro., procesul e mult mai simplu.
La semnarea contractului de V-C, proprietarul tre' sa-ti lase talonul (completat cu instrainat lui bla-bla) , restul actelor masinii + masina.
Tu te programezi online la RAR pt. autentificare - asta e 90 de lei si te inarmezi cu rabdare ca o sa ai ceva de stat.
Intre timp, proprietarul nu radiaza masina ci cu contractul de V-C merge la primarie/finante si o sterge de la impozite, urmand sa-ti trimita tie fisa fiscala.
Tu mai platesti ceva taxe/timbre pe la posta si CEC 2-30 de lei, RCA pe numele tau si apoi mergi sa-ti ridici numerele (80 de lei cele preferentiale).
Pentru minimum de bataie de cap, mergi la orice firma de acte V-C si o sa-ti zica exact ce ai nevoie pt. 30 de lei or smth.
adyna1109
- Mesaj Privat
Anul trecut, in octombrie, a fost 90 de lei.
Daca masina e deja inmatriculata in Ro., procesul e mult mai simplu.
La semnarea contractului de V-C, proprietarul tre' sa-ti lase talonul (completat cu instrainat lui bla-bla) , restul actelor masinii + masina.
Tu te programezi online la RAR pt. autentificare - asta e 90 de lei si te inarmezi cu rabdare ca o sa ai ceva de stat.
Intre timp, proprietarul nu radiaza masina ci cu contractul de V-C merge la primarie/finante si o sterge de la impozite, urmand sa-ti trimita tie fisa fiscala.
Tu mai platesti ceva taxe/timbre pe la posta si CEC 2-30 de lei, RCA pe numele tau si apoi mergi sa-ti ridici numerele (80 de lei cele preferentiale).
Pentru minimum de bataie de cap, mergi la orice firma de acte V-C si o sa-ti zica exact ce ai nevoie pt. 30 de lei or smth.
- rudisoft
- **
- 336 mesaje
- din 15 Oct 2010
- Corsa 1997 X12SZ
- Alta tara
rudisoft
- Mesaje scrise: 336
- Masina: Corsa 1997 X12SZ
- Cont inregistrat: 15 Oct 2010
- Mesaj Privat
Cât despre restul pașilor de urmat, trebuie sã mergi la finanțe sã iei mașinuța în evidențã, si la serviciul înmatriculãri, pentru depunerea documentelor.
Taxe de plãtit finanțe:
- taxa înregistrare fiscalã: 3 lei;
- taxa urgențã: 10 lei (nu știu dacã o sã fie cazul, mie mi-au luat );
- trebuie sa ai impozitul plãtit la zi pe locuința din buletin;
ATENȚIE: dacã nu ești proprietar în actele locuinței ȘI nu ai mai avut vre-o mașinã înmatriculatã pe numele tãu, trebuie sã mergi la finanțe cu proprietarul, care trebuie sã dea o declarație cum cã e de acord ca tu sã înregistrezi autovehiculul la proprietatea respectivã...
Apoi ar mai fi:
- taxa de înmatriculare auto: 52 lei ( poți sã o plãtești tot la finante când plãtești taxele de mai sus);
- taxa certificat de înmatriculare: 37 lei (se poate plãti la BCR sau la CEC);
- taxa pentru plãcile cu numãrul de înmatriculare (aici nu te pot ajuta, eu pãstrându-le de la vechiul proprietar, dar am impresia cã se plãtesc pe loc la serviciul înmatriculãri. bine-nțeles, dacã vrei numere preferențiale, e un pic mai complicat/scump... );
- de asemenea o sã trebuiascã sã faci asigurare pe minim 6 luni;
La finanțe ai nevoie de fișa de înmatriculare ștampilatã de instituția financiarã, cât și un "certificat de rol fiscal" (ambele le-ai primit de la vânzãtor). în rest sã ai la tine toate actele mașinii și buletinul.
Cam astea ar fi. Cum spunea și alt coleg, ideal ar fi sa mergi la o firmã ce se ocupã cu așa ceva, o sã îți pregãteascã de acolo dosarul cu tot ce trebuie.
Baftã!
- Shiva
- 1,977 mesaje
- din 22 Aug 2009
- Corsa 2002 Z12XE
- Cluj
Shiva
- Mesaj Privat
La Cluj nu e nevoie de prezenta proprietarului. Masina se inmatriculeaza pe numele persoanei, nu pe adresa.
- rudisoft
- **
- 336 mesaje
- din 15 Oct 2010
- Corsa 1997 X12SZ
- Alta tara
rudisoft
- Mesaj Privat
Poate am avut eu "noroc" de funcționari prea zeloși
Chiar vinerea trecutã a avut loc întâmplarea. Ca sã dezvolt:
Am fost întrebat dacã am mai avut înmatriculat vre-un autoturism pânã acum (pe județul respectiv).
Dacã rãsupunsul ar fi fost "da", scãpam.
"- Nu? Atunci sunteți proprietar la adresa din buletin?"
Din nou, un rãspuns afirmativ era salvarea...
"- Nu? Pãi trebuie sã vinã proprietarul, sã dea o declarație cã e de acord ca mașina sã fie înregistratã la adresa respecivã."
"- Dar mașina o înregistrez pe numele meu, nu pe numele proprietarului locuinței."
"- Da, nici o problemã, dar proprietarul locuinței trebuie sã fie de acord."
Pânã la urmã am luat declarația sã o completez acasã, urmând sã mã prezint vinerea urmãtoare cu declarația completatã și proprietarul "in the flesh" (acesta trebuie sã semneze declarația în fața funcționarilor).
Enunțul declarației este urmãtorul:
"Subsemnatul, ..., declar pre propria-mi rãspundere ca sunt de acord ca d-l(a) ... (grad de rudenie ...), sã-și înregistreze pe proprietatea mea din ... oricâte autovehicule dorește, obligându-mã prin prezenta sã rãspund în solidar cu ace(a)sta la plata debitelor, inclusiv amenzi "
Poate ajutã pe cineva pe viitor, mai ales dacã dispuneți de timp limitat, și credeți / sperați cã puteți rezolva repede și fãrã bãtãi de cap...
adyna1109
- Mesaj Privat
Am facut pentru maine programare la Rar, am sunat 2 zile la informatii sa aflu cat costa taxa si ce acte sa am la mine, insa bineinteles nu a raspuns nimeni.
Inca o mica intrebare. De unde iau fisa de inmatriculare? Cine mi-o elibereaza? Mi-am luat 2 zile concediul, sper sa reusesc sa termin maine si vineri.
Mersic pentru ajutor
Poate am avut eu "noroc" de funcționari prea zeloși
Chiar vinerea trecutã a avut loc întâmplarea. Ca sã dezvolt:
Am fost întrebat dacã am mai avut înmatriculat vre-un autoturism pânã acum (pe județul respectiv).
Dacã rãsupunsul ar fi fost "da", scãpam.
"- Nu? Atunci sunteți proprietar la adresa din buletin?"
Din nou, un rãspuns afirmativ era salvarea...
"- Nu? Pãi trebuie sã vinã proprietarul, sã dea o declarație cã e de acord ca mașina sã fie înregistratã la adresa respecivã."
"- Dar mașina o înregistrez pe numele meu, nu pe numele proprietarului locuinței."
"- Da, nici o problemã, dar proprietarul locuinței trebuie sã fie de acord."
Pânã la urmã am luat declarația sã o completez acasã, urmând sã mã prezint vinerea urmãtoare cu declarația completatã și proprietarul "in the flesh" (acesta trebuie sã semneze declarația în fața funcționarilor).
Enunțul declarației este urmãtorul:
"Subsemnatul, ..., declar pre propria-mi rãspundere ca sunt de acord ca d-l(a) ... (grad de rudenie ...), sã-și înregistreze pe proprietatea mea din ... oricâte autovehicule dorește, obligându-mã prin prezenta sã rãspund în solidar cu ace(a)sta la plata debitelor, inclusiv amenzi "
Poate ajutã pe cineva pe viitor, mai ales dacã dispuneți de timp limitat, și credeți / sperați cã puteți rezolva repede și fãrã bãtãi de cap...
- Shiva
- 1,977 mesaje
- din 22 Aug 2009
- Corsa 2002 Z12XE
- Cluj
Shiva
- Mesaj Privat
- rudisoft
- **
- 336 mesaje
- din 15 Oct 2010
- Corsa 1997 X12SZ
- Alta tara
rudisoft
- Mesaj Privat
În cazul meu, fișa de înmatriculare a fost întocmitã în momentul încheierii contractului de vânzare cumpãrare.
Este vorba de un carton pe care sunt trecure datele mașinii din cartea de identitate, datele vânzãtorului, și datele cumpãrãtorului. Vânzãtorul și cumpãrãtorul trebuie sã semenze acolo, apoi vânzãtorul trebuie sã meargã cu fișa de înmatriculare la finanțe sã o ștampileze, și sã ți-o aducã înapoi, împreunã cu "certificatul de rol fiscal" (nu sunt 100% sigur cã așa se numește).
adyna1109
- Mesaj Privat
Taxa CEC (37ron), primarie (52ron), RAR (110RON) si dosar la Politie. In 4 ore mi-au eliberat si noul talon.
Multumesc de sfaturi
În cazul meu, fișa de înmatriculare a fost întocmitã în momentul încheierii contractului de vânzare cumpãrare.
Este vorba de un carton pe care sunt trecure datele mașinii din cartea de identitate, datele vânzãtorului, și datele cumpãrãtorului. Vânzãtorul și cumpãrãtorul trebuie sã semenze acolo, apoi vânzãtorul trebuie sã meargã cu fișa de înmatriculare la finanțe sã o ștampileze, și sã ți-o aducã înapoi, împreunã cu "certificatul de rol fiscal" (nu sunt 100% sigur cã așa se numește).
free ride
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Astra 2007 Ilfov
- Cont inregistrat: 09 Sep 2007
- Mesaj Privat
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaje scrise: 970
- Masina: Corsa 2001 Z10XE
- Cont inregistrat: 20 Jun 2008
- Mesaj Privat
CKY
- Mesaje scrise: 19
- Masina: Corsa 1994
- Cont inregistrat: 07 Mai 2011
- Mesaj Privat
Vanzatorii imi spun ca am nevoie de vreo 1700 lei dar un vecin m-a socat cand mia zis ca pe el l-a ajuns aproape 1000 euro...
Dispun de 1000 euro ca sa o cumpar neinmatriculata si caut o corsa cu care pot circula cu numere rosii 2-3 luni pana strang banii de inmatriculare si de asta vreau sa stiu cat ajunge totul...
PS: am avut una inmatriculata dar am lasat un prieten sa conduca si mam trezit la spital...
ASTEPT RASPUNSURILE VOASTRE! MS MULT!
id: mic_si_al_draq
- rudisoft
- **
- 336 mesaje
- din 15 Oct 2010
- Corsa 1997 X12SZ
- Alta tara
rudisoft