- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- l_stoian79
- 601 mesaje
- din 08 Mai 2006
- Astra 2006 Z14XEP
- Timisoara
l_stoian79
- Mesaje scrise: 601
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 08 Mai 2006
- Mesaj Privat
Cristi_C a scris:La vama de iesire din Serbia in Croatia, depinde ce si cum, eu am avut probleme cu CI, desi nu sunt minor. Am aratat CI, au comentat ei ceva si mi-au cerut pasaport. Noroc ca am avut. Si cand au vazut ca am vize multe in el, am stat 3 ore in vama. Nu as pleca la drum doar pe aceasta idee, ca sa nu ramai blocat pe acolo. Asta fiind acuma 1 luna.
vize sau stampile? k io am vreo 4 vize de China si cateva de Japonia plus o tona de stampile de Germania/Austria/Ungaria/Franta, si nu i-au "impresionat" acu 2 ani, am trecut prin vama ca prin branza e vorba de nepoata-mea, si nu prea au timp sa-i faca pasaport inainte de concediu, de aia intrebam.... sa speram ca nu ne intorc de la granita inapoi, adica pe ei, ca eu am toata actele in regula la femeile de pe buletinul meu
dstefan a scris:.....
Daca minora e insotita de ambii parinti ajunge si CI. Nu stiu concret despre Croatia, dar in alte tari (membre UE) fiicei mele, de 15 ani, i-a fost de ajuns cartea de identitate (aveam la noi si pasaportul, pentru orice eventualitate, dar nu a fost necesar).
Daca minora e insotita de ambii parinti ajunge si CI. Nu stiu concret despre Croatia, dar in alte tari (membre UE) fiicei mele, de 15 ani, i-a fost de ajuns cartea de identitate (aveam la noi si pasaportul, pentru orice eventualitate, dar nu a fost necesar).
multumesc de info, cam asa stiam si noi, dar Croatia nu e chiar membra UE, acuma ca au ei ceva intelegere si ca membrii UE pot circula cu CI e o alta poveste, singura problema e sa stie si "gospodin" Vameshu' lor despre intelegerea asta
BuBuFaM a scris:@l_stoian79: Daca treci si prin Bosnia iti trebuie pasaport.
eu merg TM-Beograd-Zagreb-Split, deci nu ma bag prin Bosnia, cumnatu-meu cu nepoata vine de la Baia Mare prin Ungaria, deci nu o sa avem treaba cu bosniecii
mariusgmg a scris:.....Probabil ca fiica-ta are sub 6 ani. La minorii sub 6 ani pasaportul electronic este valabil 3 ani iar la minorii peste 6 ani e valabil 5 ani. Sursa: http://www.pasapoarte.mai.gov.ro
Pentru minorii peste 14 ani, in statele UE, este deajuns CI, indiferent cu ce te deplasezi: masina, tren, autocar, avion.
Atata doar, daca minorul e insotit doar de un parinte atunci trebuie procura de la notar de la celalalt parinte.
Pentru minorii peste 14 ani, in statele UE, este deajuns CI, indiferent cu ce te deplasezi: masina, tren, autocar, avion.
Atata doar, daca minorul e insotit doar de un parinte atunci trebuie procura de la notar de la celalalt parinte.
fica-mea are putin peste 6...luni da' ai dreptate, am uitat ca valabilitatea este redusa ptr "foarte minori", am citit si eu info de acolo la un moment dat, dar am uitat detaliul asta.
- liberlamare
- 3,539 mesaje
- din 23 Mai 2007
- Zafira 2006 1.9 DT
- Cluj
liberlamare
- Mesaje scrise: 3,539
- Masina: Zafira 2006 1.9 DT
- Cont inregistrat: 23 Mai 2007
- Mesaj Privat
- mariusgmg
- 4,101 mesaje
- din 20 Mar 2008
- Vectra 2001 Z18XE
- Iasi
mariusgmg
- Mesaje scrise: 4,101
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 20 Mar 2008
- Mesaj Privat
Anul asta eu am folosit scaunul auto pentru fiica de 9 ani. Mi se pare ca trebuie scaun inaltator pentru copiii pana la o anumita inaltime. Pentru ca este obligatorie folosirea centurii de siguranta - si la noi dar asta e alta poveste - iar fara scaunelul inaltator centura sta pe gatul copilului si in caz de frana brusa se poate gatui.
E drept, pe mine nu m-a oprit, intrebat nimeni nimic. Nici macar la intrare in Ro. dar copilul statea pe scaunel cu centura pusa.
E drept, pe mine nu m-a oprit, intrebat nimeni nimic. Nici macar la intrare in Ro. dar copilul statea pe scaunel cu centura pusa.
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
Franta, obligatorie pana la 10 ani si/sau 36 kg, probabil la fel in toate tarile "istorice" din UE. Mai multe grupe, in functie de varsta deci greutatea copilului.
Sursa: securiteroutiere.gouv.fr
Sursa: securiteroutiere.gouv.fr
- liberlamare
- 3,539 mesaje
- din 23 Mai 2007
- Zafira 2006 1.9 DT
- Cluj
liberlamare
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
- mariusgmg
- 4,101 mesaje
- din 20 Mar 2008
- Vectra 2001 Z18XE
- Iasi
mariusgmg
- Mesaje scrise: 4,101
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 20 Mar 2008
- Mesaj Privat
- liberlamare
- 3,539 mesaje
- din 23 Mai 2007
- Zafira 2006 1.9 DT
- Cluj
liberlamare
- Mesaj Privat
- liberlamare
- 3,539 mesaje
- din 23 Mai 2007
- Zafira 2006 1.9 DT
- Cluj
liberlamare
- Mesaj Privat
adeze
- Mesaje scrise: 4
- Masina:
- Cont inregistrat: 08 Aug 2010
- Mesaj Privat
dstefan a scris:Pe langa pasaport, trebuie sa fie insotiti de ambii parinti; daca sunt insotiti doar de unul dintre parinti trebuie procura (parca asa-i zice) autentificta de un notar, semnata de catre celalalt parinte ca este de acord ca minorul sa iasa din tara; daca minorul iese din tara neinsotit de parinti trebuie sa fie insotit de catre o persoana majora si sa aiba acea procura autentificata de notar semnata de ambii parinti.
In cazul in care copilul pleaca doar cu un parinte sau fara nici unul (cu insotitor) este necesara o simpla declaratie notariala de acord plecare minor, nu procura.