- cristian_
- **
- 248 mesaje
- din 13 Nov 2006
- Astra 2001 y17dt
- Bucuresti
cristian_
- Mesaje scrise: 248
- Masina: Astra 2001 y17dt
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Nov 2006
- Mesaj Privat
Dar nu e asa. Goagal ne lamureste:
Rate sufocante
La Provident, pentru un credit de 2.500 de lei pe un an, dobânda anualã efectivã (DAE) este de 227%, iar la final, dupã toate socotelile, împrumutatul ajunge sã plãteascã înapoi, 4.316 lei, aproape 1.816 de lei în plus.
Futn-i. Am ajuns sa arat ceva ce era demonstrat in susul paginii.
http://www.evz.ro/articole/...lor-Provident/[b]
bobo32
- Mesaje scrise: 52
- Masina:
- Cont inregistrat: 06 Aug 2007
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- daniel_aoe
- 648 mesaje
- din 17 Sep 2008
- Vectra 2007 Z18XER
- Bucuresti
daniel_aoe
- Mesaje scrise: 648
- Masina: Vectra 2007 Z18XER
- Cont inregistrat: 17 Sep 2008
- Mesaj Privat
- ador13
- **
- 292 mesaje
- din 28 Jun 2009
- Astra 2007 Z16XER
- Constanta
ador13
- Mesaje scrise: 292
- Masina: Astra 2007 Z16XER
- Cont inregistrat: 28 Jun 2009
- Mesaj Privat
- ExpressVectra
- 584 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Vectra 2001 Z16XE
- Iasi
ExpressVectra
- Mesaje scrise: 584
- Masina: Vectra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 16 Jun 2009
- Mesaj Privat
Dae 227.04% 726.40
52 rate 33.20 lei saptamana.
cristian_: Nu stiu cum ai facut tu calculul, dar in exempul prezentat, in 4 ani platesc creditul de 1.000 si mai dau 726 dobanda. In afara de dobanda, sunt convins ca mai sunt anumite comisioane, de acordare, de verificare a dosarului, de evaluare in cazul unui credit pentru casa, de gestiune a contului, taxe, speze, penalizari de intarziere, penalizari de rambursare anticipata, etc. Multe dintre ele nu sunt prinse in DAE (se aplica contului curent la care este atasat contul de credit). Stiu din experienta cum se iau banii clientilor cu japca. Cand faci un credit semnezi un contract pentru contul curent, este normal, de acolo se ramburseaza creditul sau faci operatiuni. Nu stai sa-l citesti, ti se baga pe sub nas ca fiind ceva normal, tu fiind focusat pe contractul de credit. Lucrez intr-o banca, stiu ca aceste comisioane pot ajunge si pana la 2% din fiecare suma tranzitata. Adica daca tu depui rata, normal in contul curent ca alt undeva nu poti, banca face operatiunea automata de rambursare a ratei si a dobanzii la data scadenta si iti ia un anumit comision ( 2%). Asta este la banca. La acele societati de intermediere, mai platesti in plus un alt comision peste toate ale bancii (profitul lor).
Colegi nu 4 ani 52 saptamani la voi e 4 ani? 52 saptamani a 32 lei saptamana adika 128 lei luna.
1000 lei imprumutat
726 dobanda si atat. fara penalizari. comision de acordare ..analiza dosar,gestiune cont. nu
Am eu la ei nu ma consider prost asa cum spune-ti voi pur si simplu am fost strans cu usa am privit in stanga in dreapta si ei au fost singura solutie in mai putin de 24 ore am avut banii cu dobanzile de rigoare asa cum se practica peste tot.....bancila is mai prejos? explicati un credit de 8000 Lei pe 10 ani de ce platesti inapoi 19.000 si iti mai mareste si rata intre timp...cand iti da creditul te calculeaza la sange ca ai atat salar atata rata poti sa dau pe luna exemplu 150 lei si peste un an ti-o face 180 ca au considerat poate ca ai salar mai mare cand din contra scade sau e la fel .
Alt exemplu la o banca rata credit 34 lei comison risc 40 , dobanda ,40 si iar nush ce cacat se face total 180 lei.. 😶 😶 in situatia asta ma aflu tot eu si tare as vrea sa ma lamureasca cineva cum mi-au crescut iei rata cu 40 lei asa brusc si neanuntat m-am trezit sunat ca am intarzieri si sume restante . de la banca nu am primit o explicatie logica. am avut in fatza o "directoare" de agentie care abia astepta sa scape de mine sa isi infulege biscuitii , biscuti pe care ai mai gusta in timp ce imi "explica". si cu un tupeu ordinar imi spune ca daca nu platiti domnu ce vreti? imi venea sa-i spun fu... ra....ma... chiar daca nu plateam un an intreg tot nu imi vorbesti asa ca nu ai platesc lu ma...... tu esti platita din banii mei ca sa imi explici .......ia-m zis dar pe un ton mai dragut.Ok.. finalu? am fost invitat sa ma prezint in agentia unde am facut creditul ca au mai multe informatii....concluzie incopetenta , traieste ca sa manance. si gata ca m-am enervat 😊)
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- bvirgil1979
- **
- 73 mesaje
- din 16 Jul 2007
- Astra 2004 Z17dtl
- Bucuresti
bvirgil1979
- Mesaje scrise: 73
- Masina: Astra 2004 Z17dtl
- Cont inregistrat: 16 Jul 2007
- Mesaj Privat
Dae 227.04% 726.40
52 rate 33.20 lei saptamana.
cristian_: Nu stiu cum ai facut tu calculul, dar in exempul prezentat, in 4 ani platesc creditul de 1.000 si mai dau 726 dobanda. In afara de dobanda, sunt convins ca mai sunt anumite comisioane, de acordare, de verificare a dosarului, de evaluare in cazul unui credit pentru casa, de gestiune a contului, taxe, speze, penalizari de intarziere, penalizari de rambursare anticipata, etc. Multe dintre ele nu sunt prinse in DAE (se aplica contului curent la care este atasat contul de credit). Stiu din experienta cum se iau banii clientilor cu japca. Cand faci un credit semnezi un contract pentru contul curent, este normal, de acolo se ramburseaza creditul sau faci operatiuni. Nu stai sa-l citesti, ti se baga pe sub nas ca fiind ceva normal, tu fiind focusat pe contractul de credit. Lucrez intr-o banca, stiu ca aceste comisioane pot ajunge si pana la 2% din fiecare suma tranzitata. Adica daca tu depui rata, normal in contul curent ca alt undeva nu poti, banca face operatiunea automata de rambursare a ratei si a dobanzii la data scadenta si iti ia un anumit comision ( 2%). Asta este la banca. La acele societati de intermediere, mai platesti in plus un alt comision peste toate ale bancii (profitul lor).
Colegi nu 4 ani 52 saptamani la voi e 4 ani? 52 saptamani a 32 lei saptamana adika 128 lei luna.
1000 lei imprumutat
726 dobanda si atat. fara penalizari. comision de acordare ..analiza dosar,gestiune cont. nu
Am eu la ei nu ma consider prost asa cum spune-ti voi pur si simplu am fost strans cu usa am privit in stanga in dreapta si ei au fost singura solutie in mai putin de 24 ore am avut banii cu dobanzile de rigoare asa cum se practica peste tot.....bancila is mai prejos? explicati un credit de 8000 Lei pe 10 ani de ce platesti inapoi 19.000 si iti mai mareste si rata intre timp...cand iti da creditul te calculeaza la sange ca ai atat salar atata rata poti sa dau pe luna exemplu 150 lei si peste un an ti-o face 180 ca au considerat poate ca ai salar mai mare cand din contra scade sau e la fel .
Alt exemplu la o banca rata credit 34 lei comison risc 40 , dobanda ,40 si iar nush ce cacat se face total 180 lei.. 😶 😶 in situatia asta ma aflu tot eu si tare as vrea sa ma lamureasca cineva cum mi-au crescut iei rata cu 40 lei asa brusc si neanuntat m-am trezit sunat ca am intarzieri si sume restante . de la banca nu am primit o explicatie logica. am avut in fatza o "directoare" de agentie care abia astepta sa scape de mine sa isi infulege biscuitii , biscuti pe care ai mai gusta in timp ce imi "explica". si cu un tupeu ordinar imi spune ca daca nu platiti domnu ce vreti? imi venea sa-i spun fu... ra....ma... chiar daca nu plateam un an intreg tot nu imi vorbesti asa ca nu ai platesc lu ma...... tu esti platita din banii mei ca sa imi explici .......ia-m zis dar pe un ton mai dragut.Ok.. finalu? am fost invitat sa ma prezint in agentia unde am facut creditul ca au mai multe informatii....concluzie incopetenta , traieste ca sa manance. si gata ca m-am enervat 😊)
Stati un pic ca nu inteleg,pai pana la urma cat este DAE pe an?Daca ar fi asa cum scrie colegul in 52 saptamani(deci mai putin de 1 an) platesti dobanda 726.4 lei?Pai asta insemna in jur de 80% DAE pe an,ceea ce inseamna de peste 4 ori dobanda de la o banca serioasa.
Asta da japca pe fata.
Chiar nu avem printre noi useri mai instariti care sa poate oferi astfel de imprumuturi,binenteles in baza unui contract (notar,etc) cu dobanda pana in 20%?
- jE
- 8,407 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,407
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
- pam
- **
- 437 mesaje
- din 19 Oct 2006
- Vectra 2001 y22dtr
- Mures
pam
- Mesaje scrise: 437
- Masina: Vectra 2001 y22dtr
- Cont inregistrat: 19 Oct 2006
- Mesaj Privat
- jE
- 8,407 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaj Privat
Romanul are (in general) prostul obicei de a se intinde mai mult decat ii e plapuma. Ii da banca credit cu rata=75% din salar? Ura! romanul ia credit. Si isi cumpara apartament (supraevaluat), masina jmechera, etc. Si, pe cand vine vremea sa dea rata, realizeaza ca acei 25% care ii raman abia ii asigura subzistenta. Asa ca masina sta sa colecteze praf pe o bordura (de ce sa ne batem capul cu locul de parcare, adica ce, eu is mai fraier ca ailalti? ei sa parcheze pe gratis si eu sa platesc?) casa ramane nemobilata (ca romanul nu stie sa isi bugeteze investitiile, sa calculeze ca pe langa cei ... lei sau euro cat costa apartamentul, mai trebuie si finisaje, mobila, etc, etc) si el doarme cu nevasta pe o saltea de capatat in apartamentul lui mirific, la autobus merge cu emotii (sa nu apara controlorii, ca nu mai are bani de bilet... 2 bilete=1 paine, 3 bilete=1 pet de bere la 2 l, sa isi inece amarul ca viata e nedreapta si el plin de datorii)
Si intr-o zi romanul nostru are un necaz. I se imbolnaveste cineva in familie. Sau e chemat de nas (care, in situatia lui, tot necaz este... de refuzat nu poate, ca se prinde lumea ca e sarantoc, de mers... trebuie bani...). Si realizeaza ca el nu are o rezerva financiara (s-au dus toate...)
Si apar camatari de genul celor de la Provident. Tipic pentru roman, romanul nostru se bucura, zice ca i-a pus Dumnezeu mana in cap, si semneaza contractul ca primarul. Fara a se obosi sa citeasca si sa inteleaga clauzele. Fara a-l verifica cu un avocat (deh! avocatul costa... sa nu uitam ca romanasul nostru nu mai are un chior in casa). Fara a-si face un calcul, ca sa realizeze ca el da in 4 ani suma aia de 8 ori. sau de 10. sau de 20. Ce conteaza? Doar romanul nu stie gandi pe termen lung. El e ca un catel, care isi face nevoile unde apuca. Pentru ca pe el ATUNCI il apasa. nu conteaza ce va fi mai incolo.
Si voi va agitati sa il cainati pe bietul roman. Pe acel biet roman care din 4 in 4 ani (sau din 5 in 5, mai nou, la prezidentiale) isi vinde votul pentru 2 mici si un pahar de bere PSD-ului. sau PDL-ului, sau PUNR-ului. Sau lui Becali. sau oricarui alt politician din Romania, ca eu inca nu am vazut unul de Doamen ajuta. Credeam ca primarul Sibiului e altfel, dar dupa ultimele zile am ajuns la concluzia ca ori e prost, ori e la fel ca astialalti, de se agita sa ajunga prim ministru.
Pai mai fratilor, ce aveti cu aia de la Provident? Aia fac o afacere. Daca i-ar si impusca pe cei care intarzie, eu i-as pupa pe frunte. In public. Pentru ca in felul asta vom mai avea o sansa, sa ne recastigam ca si popor. Nu de alta, dar selectia naturala a fost infranta de romanasul nostru, sarac, dar inventiv.
- ExpressVectra
- 584 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Vectra 2001 Z16XE
- Iasi
ExpressVectra
- Mesaj Privat
- ExpressVectra
- 584 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Vectra 2001 Z16XE
- Iasi
ExpressVectra
- Mesaj Privat
- jE
- 8,407 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaj Privat
- ZouZou
- 715 mesaje
- din 28 Sep 2007
- Corsa 2004 Z13DT
- Bucuresti
ZouZou
- Mesaje scrise: 715
- Masina: Corsa 2004 Z13DT
- Cont inregistrat: 28 Sep 2007
- Mesaj Privat
- Vinti
- 886 mesaje
- din 13 Nov 2005
- Bucuresti
Vinti
- Mesaje scrise: 886
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Nov 2005
- Mesaj Privat
- ExpressVectra
- 584 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Vectra 2001 Z16XE
- Iasi
ExpressVectra
- Mesaj Privat
- Slash
- 1,057 mesaje
- din 10 Jul 2008
- Astra 2005 Z17DTH
- Prahova
Slash
- Mesaje scrise: 1,057
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 10 Jul 2008
- Mesaj Privat
- ExpressVectra
- 584 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Vectra 2001 Z16XE
- Iasi
ExpressVectra
- Mesaj Privat
- Slash
- 1,057 mesaje
- din 10 Jul 2008
- Astra 2005 Z17DTH
- Prahova
Slash
- Mesaje scrise: 1,057
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 10 Jul 2008
- Mesaj Privat
Pe mine unul nu cheltuielile curente ( mancare, utilitati, haine etc ), pe care ti le poti estima/aproxima/optimiza, ma impiedica sa am rezerve
Cheltuielile imprevizibile, chestiunile neprevazute ce apar din senin ma enerveaza la maxim.
Nici nu reusesc bine sa salvez ceva, ca imediat apare nu stiu ce si gata, se duc imediat si ma intorc iar de unde am fost adica pe 0.
Pe genul asta de nevoie mizeaza si "Provident", cred.