E o piesa ,din pacate nu mai retin cum se numeste dar am sa revin, din plastic un fel de supapa care se afla cum deschizi capota aproximativ sum stergatorul de la sofer, are cateva furtunase care intra in ea, unul f subtire ca cel de la vacumul de la dacie.
Imi pare tare rau ca nu mai stiu cum se numeste dar sigur aceea este si iti pierde toata apa doar cand dai drumul la caldura, nu si la rece ,fi atent la aspectul asta.
Costa in jur de 120-150 ron depinde unde o gasesti.
Eu am schimbat-o singur dupa ce mi-au depistat cei de la service ca ea e problema. Nu incerca sa iti dai seama pe unde curge apa uitandu-te sub masina nu ai sa reusesti.
Incearca sa depistezi supapa aceea, nu e greu
Succes
Asa am patit si eu la 1.8 16 v vectra b.Cand dadeam pe caldura in habitaclu pierdeam apa din vasul de expansiune radiator.Am gasit piesa cu problema,cea care da circuitul cu comanda prin vacuum. Am comandato dupa codul "gm" de pe ea la un magazin de piese auto,am luat una "licenta"germania parca si de atunci nu mai am probleme cu pierderea lichidului de racire/antigelului. Subscriu ca ma costat putin peste un milion(nu stiu exact cu cat)iar schimbarea ei e f.simpla daca ai la indemana o surubelnita in cruce de cel putin 10 cm ptr cele trei coliere ale celor trei furtune care intra in piesa respectiva pe care multi dintre cei care comercializeaza piese la noi o numesc "Supapa control agent frigorific".sau "heater valve"