sov
- Mesaje scrise: 61
- Masina: Astra 2005 Z17dtl
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Nov 2006
- Mesaj Privat
Am intrebat deoarece anul trecut, dupã ce am facut direcție si geometrie cu anvelopele de iarna ( nu mi-a mancat cauciucurile), am pus cele de vara si pana in octombrie deja mi le-a mancat pe cele din fata, in interiorul lor.
Am zis ca daca directia era buna, doar un eventual defect al gentilor de Al ar putea fi cauza.
Am zis ca daca directia era buna, doar un eventual defect al gentilor de Al ar putea fi cauza.
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Status: Online
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Nici vorbã sã fie jantele!
Direcția ta, în cel mai bun caz, a fost reglatã ptr roțile de iarnã(sic!)...e foarte ciudat, ptr cã nu e posibil, dacã reglajul a fost fãcut bine și corect. Dar suspectez cã nu. Sau la un moment dat, dar mai puțin probabil, direcția ta a suferit ceva probleme fãrã legãturã cu reglajul anterior.
Sfatul meu ar fi sã faci o verificare direcție/suspensie și unghiuri (și eventual alt reglaj) în altã parte...acolo ceva nu miroase bine...
Direcția ta, în cel mai bun caz, a fost reglatã ptr roțile de iarnã(sic!)...e foarte ciudat, ptr cã nu e posibil, dacã reglajul a fost fãcut bine și corect. Dar suspectez cã nu. Sau la un moment dat, dar mai puțin probabil, direcția ta a suferit ceva probleme fãrã legãturã cu reglajul anterior.
Sfatul meu ar fi sã faci o verificare direcție/suspensie și unghiuri (și eventual alt reglaj) în altã parte...acolo ceva nu miroase bine...
- ahappyuser
- 6,745 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaje scrise: 6,745
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Apr 2010
- Mesaj Privat
Verifica presiunea din roti si daca e buna, verifica ca nu cumva de la o groapa sa ti se fi miscat capul superior al amortizorului de sub cupola. La mine am gasit amortizorul deplasat sub flansa, in sensul ca nu mai erau centrate axial (flansa a sarit de pe rulment), si daca nu vedeam nu credeam (a ajuns asa in urma unei gropi de pe Centura Bucuresti, in care am dat cu brio).
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
sov
- Mesaje scrise: 61
- Masina: Astra 2005 Z17dtl
- Cont inregistrat: 25 Nov 2006
- Mesaj Privat
MM.H.i
- Mesaje scrise: 2
- Cont inregistrat: 26 Sep 2021
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
Sunt 2 aspecte:
1. uzura prematurã pe interior a anvelopelor(fațã presupun, dar nu te-ai deranjat sã ne spui, nici mãcar modelul ferului, poate ai TAF): dacã ai fãcut unghiurile în același loc, schimbã-l, ar fi trebuit sã-ți spunã ce probleme ai, ptr cã ai(unghi de cãdere sau convergențã cu abateri, posibil provenite dintr-o reparație neconformã);
2. tremuratul volanului, la viteza aia, e dela roți dezechilibrate sau o anvelopã cu o micã deformație: pune altã pereche de roți, care sunt OK, și o sã vezi diferența.
1. uzura prematurã pe interior a anvelopelor(fațã presupun, dar nu te-ai deranjat sã ne spui, nici mãcar modelul ferului, poate ai TAF): dacã ai fãcut unghiurile în același loc, schimbã-l, ar fi trebuit sã-ți spunã ce probleme ai, ptr cã ai(unghi de cãdere sau convergențã cu abateri, posibil provenite dintr-o reparație neconformã);
2. tremuratul volanului, la viteza aia, e dela roți dezechilibrate sau o anvelopã cu o micã deformație: pune altã pereche de roți, care sunt OK, și o sã vezi diferența.