mircea neicu a scris: iliecsorin a scris:fiindca nu am BC am apelat la clasica metoda expusa si de colegi: la 590 km pe jurnalier am bagat 43,5 litri. deci un consum extraurban (in proportie de 95%) de 7,37%. Cu AC, bagaje, nevasta si copil. Satisfacator as zice eu, dupa 13k km la bord.
Am avut si momente cu 180 km/h, am avut si momente in care am stat mult la semafoare din cauza lucrarilor (valea oltului, dn1).
Nu stiu ce benzina folosesc altii dar eu nu am folosit decit top premium 99+ de cind o am (o mica exceptie de 10 l de benzina de 95).
Consumul in oras nu l-am facut si nici n-o sa-l fac prea curind pentru ca nu-mi car fundul la serviciu cu masina.
Si cred ca e mai concludent un test la 600 km parcursi decit unul la 50 sau 100 km.
un pic cam mare consumul tau, mai ales ca in cea mai mare parte ai mers in afara, inseamna ca stilul de condus a fost mai nervos sau nu "s-a lasat" de tot motorul.
eu am observat la z14xep ca daca mergi mai linistit, adica nu sari de 120 km/h, consumul este sub 6 sau pe acolo, benzina de 95.
la drum intins, mers la consum, am avut si 5,6 (plin pe plin).
apropo de ce zice
mircea neicu : am avut si eu o perioada in care am alimentat numa' cu OMV100....si consumul a crescut. cand am revenit la benzina 95 (OMV, Petrom, Mol) am remarcat ca a scazut consumul. era o discutie p'aci pe undeva legat de cifra octanica a benzinei si efectele asupra motorului. concluzia era ceva de genul ca la motoarele de capacitate cilindrica mica si aspirate, benzina cu cifra octanica mare nu aduce un plus substantial de putere, doar un consum marit... nu mai stiu pe unde e topic-ul dar in linii mari cam asta era concluzia, erau si niste explicatii mai tehnice...
mircea neicu a scris:eu zic ca z14xep nu-i chiar motorul cu care sa mergi constant blana la 180km/h sau pe acolo, cai putini, motor mic.
si apoi nu sunt multe drumuri in romania unde sa poti merge linistiti si in siguranta cu peste 120km/h.
am facut distanta Karlovac (Croatia) - > Beograd (Serbia) constant cu viteza 160-180km/h (pe ceas)....asa se mergea. pe distanta respectiva (500km) am consumat 1 plin si inca vreo 15L ..... ce am castigat? ... sa vedem:
- un consum de mi-au dat lacrimile
- am castigat maxim 1h ca timp
- am fost rupt de oboseala (Astra Classic Hatch nu e chiar o masina stabila la vitezele alea)
- imi vajaiau urechile apoi de la zgomot.
- bonus: a trebuit sa schimb periile de la alternator.
deci intr-adevar, Z14XEP nu e ptr asa ceva....poate merge in stilul asta daca vrei mortis, dar nu e pentru asa ceva....