- iso
- OP
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaje scrise: 1,347
- Masina: Insignia 2010
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 01 Mai 2005
- Mesaj Privat
Ca oricare alta religie de orientare crestina si religia neoprotestanta cu toate ramurile ei "nehotarite" isi bazeaza doctrina pe prostia si prosteala publicului tinta. Cu cit publucul vizat este mai ignorant si mai prost cu atit sansele de reusita/convertire/prosteala sint mai mari, profitul realizat de cultul respectiv fiind aproape imediat si direct proportional. Cu cit ai mai multi adepti cu atit influenta ideologica cit si financiara a cultului in societatea respectiva este mai mare. Tocmai de aceea liderii din fruntea cultelor nu doresc unificarea sub un acelasi Dumnezeu. Dece sa renunti la sefie, influienta si nu in ultima instanta la bani ?
Din cele mai vechi timpuri biserica oricare ar fi ea, se pricepe foarte bine sa faca un singur lucru - sa vinda speranta desarta. Zic "sa vinda" pentru ca totul se face pe bani, biserica se descurca cu toate celelate chestiuni de viata, un singur element ai scapa - BANUL! Iata o intreprindere foarte profitabila ce pare sa ramina infailibila si pentru veacurile ce urmeaza.
Sa revenim la pocaiti - asa cum se denumesc ei - pentru ca suna mult mai bine pentru aceste meleaguri decit oricare alta denumire data cultului/cultelor din care fac parte sint o specie aparte. Trecind peste agresivitatea doctrinei de a converti noi adepti ajungem la factorul uman ce practica/propaga ideologia. Daca stam sa ne gindim ca sectele neoprotestante au o istorie mai scurta decit ca a multor echipe de fotbal sau marci de bere, atunci sectantii pocaiti imi par a fi mai mult un club de cordaci superstitiosi vesnic in calduri.
"Pocaitii" par a fi la prima vedere oameni ok, sub aspectul invariabil al omului modest, al baticoasei si al purtatorului de sapca "model Ceausescu", imbracati saracacios cu haine ponosite iti vorbesc respectuos (si aici incepe parsiveala) reamintindu'ti permenent ca ei sint "pocaiti" si cit sint ei de cinstiti, onesti, harnici, modesti,etc... fara argumente desigur.
In realitate lucrurile stau altfel, asazis "pocaitii" de pe la noi nu sint deloc pocaiti avind psihicul fara remuscari, fara compasiune propriu ucigasului in serie.
Pina la acesti sectanti/sectari, nu mi'a fost dat sa vad mai multa fatarnicie, minciuna, perversitate, hotie, rautate chiar agresivitate ca la aceasta tagma/adunatura cu pretentii religioase.
Asemanarea cu tiganii shmenari este izbitoare, nu le place sa munceasca, fura tot ce le pica la indemina, se inmultesc necontrolat ca si sobolanii, ignoranti si prosti, prostcrescuti, nemanierati, mincinosi si perverversi - dupa ce'ti cistiga increderea te fura sau te pacalesc, tupeisti - tupeul fiind dat de apartenenta la "rasa superioara" a sectarilor neoprotestanti pentru care cred ca au intaietate in orice, agresivi atunci cind sint demascati. Saracia si lipsa de educatie din familiile numeroase in care au trait le stimuleaza puternic apetitul pentru bani, avere si dorinta de parvenire prin orice mijloace.
Pentru ca se folosesc in mod pervers de apartenenta la o secta autoproclamat respectabila cred ca sint mai rai chiar decit tiganii. De la tigani stii macar la ce sa te astepti... Hoti sint peste tot pe lumea asta dar fatarnicia si perversitatea fac din acesti sectari-"pocaiti" o specie deosebit de periculoasa.
Luati acest comentariu ca pe o avertizare de viata venita de la un liber-cugetator patit in relatia cu sectantii-"pocaiti".
- SUPERDRAGOS
- 2,660 mesaje
- din 24 Aug 2007
- Frontera 2001 3.O DI
- Bucuresti
SUPERDRAGOS
- Mesaje scrise: 2,660
- Masina: Frontera 2001 3.O DI
- Cont inregistrat: 24 Aug 2007
- Mesaj Privat
Cred ca vroia sa aduca la indeplinire bancul ala cu echipa de fotbal...
Cei mai enervanti mi s-au parut pe departe insa pastorii lor,pe care eram nevoit sa-i ascult cand mergeam prin tara,si radioul meu (fara antena)nu prindea nimic altceva,prin zona valea Oltului-Sibiu.
- iso
- OP
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaj Privat
Un mic exemplu,vecinii mei... pina anul trecut cam din doua in doua zile dimineata aparea cite o raba sau pe ce mai era trimis asta ca sofer si fura/descarca 1-2canistre de motorina, la mine sau pe la altii prin poarta. Se miscau repede ca nu reuseam sa dau de ei in timpul faptei si imi lasau cite o balta mare de motorina in fata casei. Nu mai vorbesc de miros si grija de a nu lua pe picioare in casa motorina si mizeria lasata de ei... Cea mai tare faza a fost cind au venit cu o masina mare si au descarcat direct in curte 40 de bidoane cu motorina. Pina nu m'am certat cu ei si am chemat politia nu s'au linistit... la politisti le'au zis ca: "are masina pierderi..." 😂 Altfel sint niste sfinti canonizati dar inca in viata.
- Gabi.B.HD
- 3,436 mesaje
- din 15 Mai 2007
- Astra 2011 A16XER
- Hunedoara
Gabi.B.HD
- Mesaje scrise: 3,436
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
- dstefan
- **
- 413 mesaje
- din 05 Mar 2009
- Zafira 2007 z16xe1
- Satu Mare
dstefan
- Mesaje scrise: 413
- Masina: Zafira 2007 z16xe1
- Cont inregistrat: 05 Mar 2009
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- iso
- OP
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaj Privat
De acord cu tine pina la un punct, "pocaitii"-penticostali fac mereu parada de apartenenta lor religioasa mai ales atunci cind au interes sa'ti vinda o casa, o masina, afacere, etc. Cei mai multi lasa garda jos avind impresia ca au de'a face cu oameni superseriosi si o iau in freza. Stau de 4ani pe o strada cu multi pocaiti si n'a fost nici unul din ei care sa uite sa se dea in barci pe tema asta... asa ca pot sa zic ca esantionul este cel putin reprezentativ.
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
I-am lasat sa fiarba in suc propriu circa 6 luni, mi-au dat ziare, reviste (pubelizate instantaneu) dupa care le-am spus ca sunt turc musulman si ca nu am voie sa ma convertesc... 😉
- dodo_13
- 4,544 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaje scrise: 4,544
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Cont inregistrat: 11 Apr 2005
- Mesaj Privat
- iso
- OP
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaj Privat
- dodo_13
- 4,544 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaj Privat
- DB77AAA
- 6,644 mesaje
- din 19 Jan 2007
- Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Dambovita
DB77AAA
- Mesaje scrise: 6,644
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Cont inregistrat: 19 Jan 2007
- Mesaj Privat
La mine in zona(adica la tara mea) avem si ceva penticostali si adventisti. Sunt minoritari si fac parte in general din comunitatea minoritara. Credinta la ei este mai speciala decat a mjoritatii ortoxe. Adica ei se duc duminica, respectiv sambata, in mod constant la adunarile lor. Nu au obiceiuri deplasate, iar costul credintei lor este mult mai mic decat al credintei mele.
La ei botezul se face la adunare fara cheltuieli mari, doar o cantare si o gogoasa. La mine botezul se face cu popa, la biserica, cu lumanari, cu dascali, cu lume multa, cu tinuta deosebita, lautari, tot tacamul. Cam la fel si casatoria si moartea.
Daca stam sa analizam, vedem destui preoti cu situatie peste medie, in schimb, pastori .... nu prea. In concluzie Ortodoxia este o religie cam scumpa.
Fiind ortodox, logic ca nu agreez alte religii, niciodata nu am stat sa-mi pun intrebari ”de ce”. Insa in practica ma bucur ca exista aceste religii, majoritatea ”minoritara” de la mine din zona are ocupatie. Dar tot puturosi raman. Totusi, nu se mai concentreaza pe furt si alte asemenea.
- dodo_13
- 4,544 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaj Privat
bica77
- Mesaje scrise: 85
- Masina:
- Cont inregistrat: 07 Mar 2009
- Mesaj Privat
Ultima modificare făcută de bica77 la Lun 26 Apr, 2010 12:07 pm
- D_M_G
- 2,271 mesaje
- din 13 Feb 2009
- Alta tara
D_M_G
- Mesaje scrise: 2,271
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Feb 2009
- Mesaj Privat
- tm61cmc
- **
- 176 mesaje
- din 01 Oct 2009
- Vectra 1996
- Timis
tm61cmc
- Mesaje scrise: 176
- Masina: Vectra 1996
- Cont inregistrat: 01 Oct 2009
- Mesaj Privat
- iso
- OP
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaj Privat
Cite conflicte n'ar fi existat daca religiile n'ar fi existat?
Dar e mai simplu sa spui: "...pentru ca asa a vrut D'zeu..." decit sa cauti mecanismul ce a produs intimplarea. E mai simplu sa te resemnezi neputincios si sa'ti pierzi timpul pretios imbuibindu'te cu povesti fara sens care'ti motiveaza neputinta decit sa pui osu' la treaba. Dar munca e cu munca fie ea intelectuala sau fizica si e grea, vrajeala e cu datu' din gura si e muuuult mai simplu si mai profitabil pentru unii. Cit timp vom mai continua sa ne mintim atit de adinc in intimitatea noastra?
- bx3m
- 803 mesaje
- din 25 Mai 2009
- Vectra 1997 X18XE
- Prahova
bx3m
- Mesaje scrise: 803
- Masina: Vectra 1997 X18XE
- Cont inregistrat: 25 Mai 2009
- Mesaj Privat
- tm61cmc