Supranumit Drumul Regelui, pentru ca a fost dat în folosinţă în 1935 de regele Carol al II-lea, DN 67 C este o sosea din Muntii Parang, în Carpatii Meridionali. Este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (2145m). Drumul face legătura între oraşele Novaci şi Sebeş. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii . Se pare ca este si cel mai vechi drum national din Europa, calitate oferita doar de bornele km prezente ... din loc in loc .
Personal am mai fost, acum cativa ani buni pe Brezoi - Voineasa - Obarsia Lotrului, unde ne-am oprit pentru ca era foarte tarziu , iar acum un an pe partea cealalta - ruta Petrosani - Novaci - Ranca ( unde am innoptat ) . La Ranca am fost cu un Nissan Qashcaval si am si urcat pe drumul catre Obarsia Lotrului 2-3 km, insa chiar daca grohotisul si bolovanii nu erau destul de mult pentru el, am aflat de la localnici ca drumul ar fi fost undeva blocat , asa ca ne-am lasat pagubasi.
Anul asta insa am ocazia sa il parcurg cu un automobil capabil ( i se spune Pădurarul ) , in weekendul 30 - 31 august . As fi vrut mai devreme, dar avem Bucharest Ring.
Pe alte forumuri am aflat ca daca ai putin curaj si indemanare si beneficiezi de conditii meteo bune, este un traseu accesibil cu orice masina cu garda la sol decenta ( logan, astra etc ) , asa ca teoretic nu cred ca vor aparea probleme. Oare cineva dintre forumistii opelisti 😉 a facut acest traseu si are sfaturi / poze / sugestii ? Hartile se pare ca ar fi secret militar - adica lipsesc cu desavarsire ( imbecilii )
http://picasaweb.google.co....thkey=Ry-ColokSok facute de baieti care au parcurs traseul cu motoarele .