Luni i-am luat masina nevestei sa merg la spalatorie inainte de a ma duce cu ea in service. Surpiza - nu un singur mesaj de eroare ci 3, pe langa cel initial, unul cu puterea motorului redusa si altul tot cu deplasare, dar urgenta acum, in service. Plus auditiv beep beep la alternarea mesajelor.
Masina parca tragea mai greu. Sun la service si le zic ca vin de urgenta. Pe drum dupa 3-4 km mesajul dispare si masina incepe sa traga. Zic totusi sa merg in service pt diagnoza.
Concluzia: masina fiind norma euro 6.2, obligatorie din septembrie 2018, are un filtru de evacuare similar cu cel de particule la diesel. Ca si la cel diesel, trebuie facuta regenerare din timp in timp, regenerare care a avut loc la momentul disparitiei mesajului. Verificat pe diagnoza cu cati km in urma a avut loc regenerearea.
Cum nevasta-mea merge pe distante scurte si de obicei bara la bara, fara sa o tureze suficient, regenerarea nu a avut loc astfel ca au aparut cele 3 mesaje. Niciunul dintre mesaje nu apare in manual masinii care nu a fost updatat in acest sens.
Ce mi se pare totusi ciudat e ca eroarea apare la doar 200km, Am avut inainte un diesel si pana la 45000 km cred ca doar de 2 ori am facut regenerare.
Oricum ramane de urmarit in continuare.
![](//s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)
![](//s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)