weekendul asta mi-am depasit si eu rangul de leguma de birou birocrata si am iesit nitel la aer, traseul ales a fost unul simplu, in apropiere de Bucuresti, in judetul Buzau, sa vaza si ochii mei (care este) Vulcanii Noroiosi de la Berca (Paclele Mici).... Zis si facut, am facut un bagaj sumar pentru o noapte, am invitat un cuplu de prieteni si ne-am imbarcat in masina mea "super-exotica" Opel Corsa C 😛. Traseul e simplu in sine, fara un traseu prea aventuros, dar care avea sa ne rezerve destule surprize placute..... Am plecat Sambata pe la ora 15:00, Via Soseaua Fundeni (eu salasluiesc pe la Costin Georgian), pana in Colentina si apoi pe E85 spre Buzau, drum relativ liber fara prea multa politie....deh ca in eweekend pe E85.... la 104km e intrarea in Buzau, dar am facut dreapta pe sub podul care trece pe sub linia de centura a Buzaului chiar inainte de oras, unde indicatorul arata --> Brasov, pentru a ocoli drumul prost din oras cat si eventuala aglomeratie, inca vreo 5 km pe centura pana la o alta pasarela care face legatura in DN10 (Buzau -- Brasov), de aici vreo 4 km de drum mai asa-si-asa, apoi vis, un asfalt ca in filme, super tare , din cate stiu DN10 a fost asfaltat in toamna... am parcurs inca vreo 11 km (+ aia 4 naspa) pana in comuna Berca in care nu intri bine si vezi un indicator verde ce iti arata incotro sunt vulcanii... de aici mai sunt vreo 10-12 km de drum (prima parte mai proasta, a doua mai buna) virajat si am ajuns la Paclele Mici (Mai sunt si Paclele Mari, dar zona din cate stiu e neamenajata, oricum mai sunt de batut vreo 8km de drum semiasfaltat de-ti trebuie Frontera 😊 ). Aici am bagat o sesiune de poze, am baut un suc si 3 tigari si am decis ce facem mai departe. Seara se apropia cu repeziciune si am decis sa mai batem cativa kilometri pana la barajul Siriu, unde sa ne si cazam. Zis si facut, bagat drum de voie pe DN10 spre Brasov amenintati de noaptea care se apropia. (Intre Berca si Siriu sunt cam 70-80km...) Am ajuns in cele din urma la Siriu, pe intuneric, si ne-am cazat la popas Orizont, unde e camera 90Ron/noapte si au o bucatarie destul de buna 😛.
A doua zi dimineata ne-am baut cafelele si am plecat spre baraj sa facem cateva poze, din fericire vremea ne-a fost prienica si am avut timp frumos de poze, timp care s-a si stricat la scurta vreme dupa ce am plecat. Am batut drumul inapoi spre Buzau sa vedem si tabara de sculptura de la Magura si Manastirea Ciolanu, pe care le ratasem in ziua precedenta din pricina noptii. Pe drum am prins ploaie, dar cand ne-am apropiat de Magura s-a facut frumos (vremea e incredibil de schimbatoare, aproape ca nu poti sti ce va fi in urmatoarele 30 minute), (DN10 este un drum incredibil de frumos cu asfaltul ca in palma, si cu un traseu virajat pe care abia astept sa-l fac dupa ce-mi schimb masina 😊 ). La Magura am facut dreapta pe un drum sinuos si prost peticit dar frumos ca si peisaje catre tabara de sculptura si Manastirea Ciolanu, care se afla la o distanta de vreo 7-8 KM pe acesta. Despre astea doua o sa la pozele sa vorbeasca.
Ne-am intors pe acelsai traseu si am mancat la Popas Magura, care de asemenea are o bucatarie pe cinste si preturi relativ mici. De aici unda verde spre casa pe acelasi traseu ca la venit.
Si acum cateva poze.....