Acest tutorial reprezinta o posibilitate de depanare a acestor erorilor P1120, P1122, P1150 fara a umbla la ECU. Erorile pot fi din cauza pinilor din ECU care nu mai sunt lipiti corespunzator pe placa iar in momentul in care motorul ajunge la o temperatura ridicata, pinii se dilata nemaifacand contact. Pedala este conectata la ECU prin 6 cabluri dupa cum urmeaza: doua de alimentare + 5 V (alb-negru), doua de masa 0 V, si doua de comanda (tensiunea oscileaza intre 0 si + 5 V in functie de cat e de apasata acceleratia). Un cablu de comanda oscileaza de la 0 la + 5 V iar celalalt de la + 5 V la 0. Solutia reprezinta un ºunt pe mufa pedalei intre pinii de +5 V (cablurile alb-negru). In momentul in care un cablu de +5 V are pierdere de tensiune, il ajuta celalalt fara ca ECU sa bage motorul in avarie. Suntul se poate face si daca sunt defecti pinii din ecu pentru alimentarea clapetei de acceleratie (trebuie identificare cablurile de +5 V de intrare in clapeta.) ATENTIE! nu faceti ºunt decat intre cablurile de + 5 V sau intre cablurile de masa (Parerea mea este ca pinii cablurilor de masa nu pica). Cablurile de comanda nu se pot conecta intre ele!
1. Se desface panoul de deasupra pedalelor prin rotirea clipsurilor la 45 grade. Atentie la clipsuri, sunt de plastic si se rup desul de usor!
2. Se deconecteaza mufa de pe pedala
3. Se face un sunt intre pinii cablurilor de + 5 V (alb-negru). Eu am facut dintr-un conductor multifilar de cupru. (Oricine are in casa un cablu cu multe lite pe care sa-l dezizoleze si sa faca un U pe care il introduce intre cei doi pini din mufa pedalei)
4. Cu grija se monteaza inapoi toate cele.
Aceasta reprezinta soluta batailor de cap pe care le-am avut vreo 3 luni de zile la masina mea. De 6 luni merg cu aceasta improvizatie si nu am mai intampinat probleme. Mentionez ca nu stiu care sunt riscurile acestei improvizatii. Oricine este binevenit cu solutii mai bune sau eventualele riscuri. Multumesc!