Da. As vrea sa scot BID-ul actual al masinii din locul lui si acolo sa vin cu un touchscreen. Faza cu plafonu' ii un kitch mare de tot (asa cred eu).
Da. In loc de BID as pune un display liniar exact deasupra de volan (pe partea reglabila a volanului) sau dupa geamul consolei de bord. Nu am studiat f. bine locurile disponibile dar nu as vrea sa renunt la BID pt. ca tin sa am si informatiile de la BC (poate le pot importa in PC...).
Da. USB-ul tot la butonul Sport o sa il pun (pt ca am inteles ca cel de deasupra poate fi folosit la dezactivarea TC-ului. Este mufa acolo dar mai trebuie butonul).
Ce as vrea eu dar inca nu am informatiile este sa pot folosi comenzile de pe volan si la carPC in 2 momente:
- cand raspund la telefon se folosesc in mod standard cele 2 butoane de pe stanga
- si as vrea sa pot controla carPC-ul cu tasta sistem de pe stanga volanului (nu cred ca va fi posibil)
Eu vad sistemul functionand in felul urmator:
1. Este in stand-by. Adica ruleaza navigatia care nu necesita interventie din partea mea.
1'. Sau asculti muzica de pe USB.
2. Suna telefonul. Imi afiseaza pe ecranul carPC-ului nr. de telefon la care pot raspunde sau nu folosind cele 2 taste din stanga volanului. In momentul in care telefonul suna, volumul sistemului audio a masinii este pus la un 10% sau pe mute si se suprapune convorbirea telefonica cu un volum care poate fi setat din carPC ca si default. Aplicatia care ruleaza in acel moment pe carPC (navigatia sau media player-ului) va trebui pusa pe pauza (media player) sau volumul pe mute (navigatie). In acest caz as vrea se poate folosi volumul de pe volan pentru a da mai tare sau mai incet volumul convorbirii telefonice (de fapt se modifica volumul global a sistemului).
3. Si acum mi-a venit. O sa fie si un jog-dial (similar cu cel de la CD 30 MP3) pentru controlul carPC-ului situat probabil in zona schimbatorului de viteze pentru a putea naviga in meniul carPC-ului.
4. In caz ca se vrea sa se asculte muzica de pe usb ii simplu ca se pune sistemul pe mute si se intra pe auxiliar de pe carPC si se modifica volumul global de pe volan. Atunci ar intra in functiune cele 2 taste sus-jos tot din dreapta volanului. Sau daca nu se va putea si sunt destul de sigur de asta voi folosi jog-dial-ul.
5. Nu stiu cum va fi cu ascultatul muzicii de pe bluetooth. Poate softul de interfata va sti sa faca diferenta intre conexiunea telefonica si muzica prin bluetooth. Desi asta nu este foarte importanta.
Ce zici?
Pt. configuratia asta trebe un sistem cat mai slab si mai mic. O sa ma uit dupa niste placi de baza micro-ATX si dupa sursele respective.
Tre sa vad cat are BID-ul in diagonala ca sa vad ce display tre sa caut.
Receptorul bluetooth va fi pe USB cat mai bun ca va trebui sa fie performant (conexiuni simultane si A2D2).
Navigatia va fi pe bluetooth (am deja receptorul de mai demult) si receptorul va fi pus sub parbriz (in zona senzorului de temperatura din centru). Va putea fi alimentata din unul din USB-urile carPC-ului.
Ce zici din nou?