Ai uitat parola?

1. Home
  2. Discuții generale
  3. Opel vs ...
  • tonytm

• Mesaje scrise: 4,479
  • Masina: Signum 2005 Z19DTH 190CP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 10 Oct 2007

• Mesaj Privat
Daca tot nu ne crezi ai face bine sa crezi clasamentul pe care ti-l dau. Testul e unul dintre cele mai complexe din lume http://mihacom.wordpress.co...l-calitatii-2008/
Cauta Peugeot-ul in clasament... Laughing
Skip ads

• bertone

• Mesaje scrise: 2,294
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 13 Jun 2005

• Mesaj Privat
adi83 a scris:Oricum ai da, tot opelul e mai tapan(chiar am vazut, pe forum, cu orice il compari iese castigator, ba ciar a batut si bmw-ul de 150 de cai...) .

Nu Opelul nu-i mai tapan si are probleme cu fiabilitatea inca cu modelele de dupa 2000 . Dar asta nu inseamna ca o sa inceapa si cei cu Citroen sau Peugeot sa zica ca a lor e mai fiabila
E simplu : cate VW din 90 merg pe strada ? Cate opeluri ? Cate Renaulturi ( erau Fuego odata dar is fier vechi toate ) . Cate Citroen ( mai e cate un BX / 1.000.000. de locuitori prin vreo parcare . Cate Peugeoturi ? facea Peugeotuk masini atunci ? Da . 405 sri imi aduc aminte . daca o mai exista vreunul pe picoarele lui ....
Si acu Astra F , Vectra A , Kadett din 90 sunt o gramada pe strada si ..... merg pe roti . Deci cum e cu fiabilitatea ?
  • adi83

• Mesaje scrise: 6
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 28 Jan 2009

• Mesaj Privat
In oras nu mi-a trecut de 7.5-8(oricare oras pe unde am fost mai mult timp-bv de ex) si nornal ca mers mult in oras la lucru, in plus depinde ce masina ai prins la mana( cunosc cazuri de mertan cu probleme, passaturi la fel, vectra unui prieten caruia i-a cazut motorul, fierbandu-i apa etc, cu toate astea nu poti spune ca sunt masini proaste, cum ai spus tu ca 406 de 170k o duci la rabla).
A mea e din 2000 165k km si functioneaza si arata impecabil.
Deci sunt cazuri si cazuri...doata chestia e sa iti vezi limitele, ce-i sub tine este, ce-i peste...recunoastem.Eu sustin clar si aici si pe club pejo: sunt masini mai bune decat 406, chiar daca al meu e impecabil.
  • dodo_13

• Mesaje scrise: 4,544
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

• Mesaj Privat
Comparatia era intre 406 si AstraH, nu cu AstraG, si e normal ca tatal tau sa vrea 406. Intamplator, AstraH Sedan si 406 au aceleasi dimensiuni. Si daca e motorul de 90CP, e normal consumul ala. Eu credeam ca vorbim de motorul de 136CP, dar am uitat ca nu exista asa ceva pe 406.

A, si am uitat sa recunosc ca mi-a placut si inca imi place foarte mult cum arata 406, ba chiar am fost dezamagit cand a aparut imitatia aia de Ferrari, 407.

Repet, pentru ca nu s-a observat, era o figura de stil.
  • adi83

• Masina:

• Mesaj Privat
taica-miu are un ford diesel si ar vrea(initiat de mine) un astra 1.7 diesel.Al meu e de 110 cp 2hdi, dar axista si motor de 2.2 hdi 136 cp.
mie nu imi place 407, de asta am 406. In ceea ce priveste dimansiunile, astra e mai scurt ca 406-le, acesta fiind comparabil cu vectra (lungime 4,6 )
bertone, nu o lua asa. iti arat 405 brici care mai functioneaza, 309 foarte reusite si iti mai arat si opel vectra, astra(90-95) umflate de rugina pe la aripi si nu numai. Dar eu zic sa o lasam asa cum e, dam in discutii penibile.
  • dodo_13

• Mesaj Privat
Pejo 406: 4598/1765/1404
Astra Sedan: 4587/1753/1458

In latime, 406 e mai mare cu 12mm, iar in lungime cu 11mm. Eu zic ca nu e mai mare sesizabil.

Am comparat cu Astra Sedan ca sa comparam merele cu mere si ca sa iti arat ca 406 e depasit in clasa sa. Hatchbackul fireste e mai scurt. Oricum, latimea e cea care creeaza comfortul. Opel Vectra C are 1798mm latime, deci e clar mai lat ca 406. Vectra B e in aceeasi clasa cu 406.

Ca fapt amuzant: La emisiunea a 4-a sau a 5-a din ultimul sezon Top Gear, Clarkson a intrebat cine are Pejo din sala. A raspuns doar unul singur de undeva din spate, ca el are. La care Clarkson a intreabat: "De ce?" Si ala a raspuns: "e primit gratis de la sora mea".

Acum pe bune, Pejo e vazut foarte rau in Anglia. Circula si o gluma: ce marca e masina de pe marginea strazii cu capota ridicata? Pejo!
  • thrill

• Mesaje scrise: 860
  • Masina: Vectra 2003 z18xe
  • Cont inregistrat: 29 Jul 2008

• Mesaj Privat
tonytm a scris:Daca tot nu ne crezi ai face bine sa crezi clasamentul pe care ti-l dau. Testul e unul dintre cele mai complexe din lume http://mihacom.wordpress.co...l-calitatii-2008/
Cauta Peugeot-ul in clasament... Laughing

clasamentul ala e o mare facatura.. unde e subaru ? vw e mai slab ca skoda ? sa nu mai zic , ca opel e in fata la mercedes si bmw si a grupului vag. sa fim seriosi. clasamente din astea obosite s-au facut tot timpu.. nu cred ca isi are locu il discutia asta.

si ca sa fiu on topic, eu am un prieten cu peugeot 405 cu 300 K km la bord.. si merge impecabil. mai sunt si masini bune.. dar nu cred ca se merita sa iti dai masina pe una fugarita, mai asteapta poate gasesti ceva cu km mai putini.. respect.
  • dodo_13

• Mesaj Privat
Nu e o facatura, e bazat pe numarul si gravitatea problemelor aparute atat in perioada de garantie cat si postgarantie. In plus, e vertificabil, evident din motive legale. Si s-ar putea sa te surprinda, dar cea mai fiabila masina din Anglia e Skoda Octavia 1, nu un VW. Deci nu ma mir ca VW e in spatele Skoda si in Germania. Subaru, dupa cum ai sa vezi din prezenta pe mobile.de, nu prea se vinde in Germania si probabil de aia nici nu e in top. La pretul ala, nemtii isi iau R32, 130i, S4.
  • thrill

• Mesaj Privat
bine bine dar noi vorbim de fiabilitate, nu ce isi cumpara englezul in anul 2008, sau cat costa un r32 sau s4. deci nu este relevant topul.
  • dodo_13

• Mesaj Privat
Da, topul e pentru 2008, dar asta nu inseamna ca e o facatura Smile Iar clasamentul britanic in care a castigat Skoda Octavia 1 a fost facut pe ultimii 10 ani.
  • thrill

• Mesaj Privat
opel peste mercedes, bmw , vag ? tot imi este greu sa cred..
  • Y-GreK

• Mesaje scrise: 1,269
  • Masina: Insignia 2019 B15LFV
  • Cont inregistrat: 11 Jul 2007

• Mesaj Privat
Ce e greu de crezut?E vorba de evolutia acestor marci din punct de vedere calitativ,tehnic si probabil s-a tinut seama vanzarilor.Bineinteles ca nu putem compara interiorul unui Mercedes E Klasse cu cel al unui Opel Vectra,dar nu asta conteaza,conteaza stadiul de evolutie si contributiile tehnologice aduse ale unei marci Wink
  • adi83

• Masina:

• Mesaj Privat
Un om cu picioarele pe pamant: respect thrill!
  • tonytm

• Mesaje scrise: 4,479
  • Masina: Signum 2005 Z19DTH 190CP
  • Cont inregistrat: 10 Oct 2007

• Mesaj Privat
Din cadrul testului e si o parte in care se demonteaza masini intregi la 150 000 km si se verifica starea fiecarui surub. ATENTIE! - Clasamentul e din punct de vedere al fiabilitatii si calitatii materialelor. Nu vb de inovatii tehnologice, putere, consum sau design.

Ultima modificare făcută de tonytm la Joi 29 Jan, 2009 5:38 pm
  • dodo_13

• Mesaj Privat
Cred ca inca nu e clar care sunt criteriile dupa care e facut topul. Astea sunt:

-Chestionar Auto Bild ~25000 participanti
-Rechemari in Service
-Raportul TUV
-Test de anduranta facut de AutoBild
-Alte teste facute de AutoBild
-Garantia si serviciile post vanzare.

Deci nu e vorba de calitatea materialelor folosite, nu e vorba de performanta, nu e vorba de inovatii tehnologice. E vorba de calitatea asamblarii si de rezistenta in exploatare. OK?
  • elegance

• Mesaje scrise: 3,083
  • Masina: Astra 2000 Y 17 DT
  • Cont inregistrat: 31 Jul 2006

• Mesaj Privat
Lasati'o naibii cu pejou' ca macane. Is proaste si scumpe. Ca toate masinile franceze de fapt.
Iar in testul ala era vorba de FIABILITATE nu ce marca e mai scumpa si luxoasa. Rolling Eyes Se stie de mult ca skoda e peste vw si audi dar romanii intotdeauna stiu mai bine, desi se cumpara o skoda noua la fiecare 1000 second hand'uri. Idea
thrill mercedes nu mai face masini de pe vremea W123'ului. Documenteaza'te putin legat de acea masina si o sa aflii de ce. Apoi o sa aflii ce probleme apar la mercedesurile din 2000 incoace si cat costa remedierea acelor probleme. Nu mai zic de intretinere, lucruri care se iau in calcul cand faci un survey legat de fiabilitate.
  • thrill

• Mesaj Privat
dar de ce spuneti toti de mercedes ? pe langa mercedes era vorba si de BMW, AUDI, VW, si altele care mie 1 personal mi se par peste opel ca fiabilitate, si nu numai mie, chiar in topurile reale cu cele mai fiabile marci auto.

si daca nu ati observat (unii) sunt marci asiatice gen "mitshubishi" , "nissan" dupa opel !

elegance daca mercedes nu mai face masini de cand zici tu, cine face.. lumineaza-ma si pe mine?
  • bertone

• Mesaje scrise: 2,294
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 13 Jun 2005

• Mesaj Privat
adi83 a scris:
bertone, nu o lua asa. iti arat 405 brici care mai functioneaza, 309 foarte reusite si iti mai arat si opel vectra, astra(90-95) umflate de rugina pe la aripi si nu numai. Dar eu zic sa o lasam asa cum e, dam in discutii penibile.

Pai hai s-o iau altfel

Peugeot 306(93-2001) vs Opel Astra F ( 89 - 1998 )
Ca orice om cu iq-ul format din minim 2 cifre cand am vrut sa vad care a fost mai apreciat mai uitat la piata second . Drept care deschid autovitul si vad asa :
oferte Peugeot 306 - 26 de buc
oferte Astra F - 250 de buc

Si de aici incepem rationamentele . Posibilitati :
a) 306-le este ca vinul frantuzesc . S-a vandut in cantitati mici si alea bune , cam ca vinul asa ( zic francezii ca daca intrebi un moldovean te contrazice )
b) alea au mai ramas pe picioare saracele , ca au fost proaste si vai de steaua lor. Opelul a rezistat mai bine in timp - ploaie , ninsoare , grindina....Na ce vrei s-o fi dezmembrat Peugeotul in parcare
c) Peugeotul la vremea acea era o uzina care facea masinile manual , micuta , la preturi exorbitante , pt excentrici

Hai sa mai facem un rationament . Uite , luam o vechitura de la Opel , cam de cant te-ai nascut tu si o comparam cu acelasi 306 ( 93-2001) de generatie mult mai noua , de ex. Opel Kadett E produs intre anii 81 si 91 si comparam cu Peugeot 305 produs intre anii 78 si 89 . Din nou acelasi rationament care include search pe autovit si rezultatele :
Peugeot 305 - NICI UNUL , NIENTE , NADA , NOTHING , NU EXISTA !
Opel Kadett - ........9 buc

Deci .... este Peugeotul ca vinul de colectie sau este Opelul o masina mai fiabila decat Peugeotul , care si-a demonstrat aceasta abilitate in timp si nu cu gadgeturi puse pe 407 , 607 sau 307 ? Daca vrei sa vb despre care dintre marci se respecta , nu vrei sa apofundam subiectul urmator :
La care producator a apelat Opelul si Peugeotul pt a le face hard topul la 307CC si la Astra TT ?
Hai sa-ti raspund eu , Peugeotul a apelat la un necunoscut , pe cand Opelul la ala de face si pt Saab dar si pt modelele Mercedes SLK - CLK .

Si in incheiere nu te obosi sa ma injuri . Au mai intrat altii si de pe reno.ro si de pe skoda sa ne explice cum ca opelurile sunt de cacat , si cum pilotul radar de la renault megane produs in turcia laolalta cu jucariile nu te lasa iti limiteaza masina la ce viteza vrei tu si alte balarii ....
Si apropos daca te uiti la opinia mea din topicul cu BMW-ul am zis ca un Opel de 15.000 de km este sub un BMW de 150.000 de km din aceeasi clasa , dar cu fiabilitatea Peugeotului mi-ai jignit inteligenta . Numai bine
  • adi83

• Masina:

• Mesaj Privat
Eu nu injur pe nimeni si nici nu explic nimanui ca opelul e de c....chiar ma bate gandul la un astra 1.7 diesel, dar nici ca 406-le e sub astra, veci.
Iar dupa ce spun clasamentele...e fix pix, eu stiu ce masina am si fiecare la fel stie. Pana nu conduci o masina nu poti spune multe...
sal.
  • elegance

• Mesaje scrise: 3,083
  • Masina: Astra 2000 Y 17 DT
  • Cont inregistrat: 31 Jul 2006

• Mesaj Privat
thrill, nimeni nu mai face masini cum facea mercedes. Masinile de azi au o durata medie de utilizare care tinde undeva la vreo 5 ani. Dupa aceasta perioada ideal ar fi sa intre efectiv in pamant (pt producator evident). Problema e ca nu toate masinile vor atinge acea durata de 5 ani, si aici se pot departaja unii producatori de altii. La un producator ce se respecta procentul de masini care trece fara probleme cei 5 ani va fi mai mare decat la... pejo. Laughing
adi83, ne bucuram ca nu injuri pe nimeni dar unii de aici am pus mana pe multe masini franceze si... NU, pejo nu e masina. Embarassed
Skip ads

1. Home
  2. Discuții generale
  3. Opel vs ...

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR