Dum 15 Mai, 2016 11:44 pm
Salutare. Am si eu o problema cu o astra 1.7 dti.
In viteza a 2 a, inclusiv a 3 a , daca vreau sa mențin constanta viteza, merge in suturi destul de grav, zgâlțâie masina cu totul (cu a 2 a la 40 km/h si cu a 3 a la 50 km/h). Pana in prezent nu am avut niciodata problema asta.
Poate se pricepe cineva si are idee de la ce ar fi putut sa se tragã, asa ca insir câteva schimbãri recente:
- am alimentat de la MOL ultima data cu motorina Evo, cea scumpa , iar inainte am invatat-o doar pe varianta standard de la petrom, Rompetrol. Menționez ca acest zgâlțâit apare acum cand mai am o liniuța de motorina, deci pana acum nu mi-a fãcut probleme, însã coincide cu faptul ca acum 2 zile am schimbat kitul de distribuție. Fix de cand am schimbat kitul imi face problema asta. E vreo legatura intre ele? Sa fi mișcat sau dereglat ceva pe la motor? Senzorul de turatie e schimbat de mai putin de 1000 de km, debitmetrul la fel. Poate face cineva legatura intre cele descrise si problema asta cu mersul sacadat ce apare numai in condițiile in care vreau sa mențin o viteza constanta. Mulțumesc anticipat !