sidanttonio a scris:bai nene, in special astia care tot hantana prost pe aici cu, codul rutier si alte chestii, (masina ia foc si mai stiu eu ce) chiar nu aveti de facut altceva, nu va convine, vedetiva de treaba voastra, nu ne-am cumparat tramvaie sa circulati toti cu ele, care este problema voastra daca vrem sa stea semnalizarea aprinsa la o intensitate scazuta sau nu? cred ca in codul rutier ptr acei cretini care doar vorbesc scrie destul de clar ca luminiile pot fi de culoare alba sau galbena... parerea mea vedeti-va de treaba voastra si lasati oameni sa spuna cum se face, nu balivernele voastra cu garcea, rar, taloane si alte prostii!
Bai nene, mi-au murit vreo 3 neuroni chinuindu-ma sa citesc postul tau. Lasa-l dreacu' de tuning, in loc sa bagi banii in beculete colorate cumpara naibii o carte de gramatica, ai mare nevoie. E pacat de tine ca esti baiat tanar, te faci de ras.
Asta doar la gramatica, vad ca si cu legile ai cam ramas in urma. Tin sa te anunt, asta ca sa iti fac un bine si sa inveti ceva, ca becurile albe in semnalizare nu mai sunt acceptate cam demult. Legislatia europeana, la care si Romania s-a aliniat, spune ca luminile lampilor de semnalizare sunt de culoare galbena intermitenta. Daca ai timp si chef, descarca PDF-ul asta si vezi pe la pagina 112 ca RAR-ul specifica destul de clar: culoare galbena intermitenta.
http://www.rarom.ro/cs-uploads/rntr1_nou.pdf
Codul rutier de asemenea spune ca nu sunt admise modificari neomologate la sistemul de iluminare. Chiar daca pui la numar un LED in loc de bec si acesta produce o lumina mai puternica decat cel original este considerat modificare la sistemul de lumini si politia iti poate lua talonul fara sa discute cu tine. Simplu, te trimite la RAR si aia fac verificarile de rigoare si sa vezi ce le dai jos la mare urgenta daca mai vrei si talonul inapoi. Pe afara se dau amenzi grele pentru beculete, leduri, csenoane neomologate si toate elementele de cocalareala care la noi se numeste tuning.
@pustiu_pst, te admir pentru ce ai facut la masinile tale si ale altora, dar incearca sa te incadrezi in continuare in limitele legii cum ai facut si pana acum. Nu, amenzile nu se dau pentru refacerea bugetului, la noi au devenit soselele pom de iarna pe timpul noptii. Fiecare pune pe masina ce il taie capul si doar ca sa ii placa lui, nu le pasa ca pe altii ii deranjeaza sau le distrage atentia de la drum. Ce am observant in ultima perioada au inceput sa creasca csenoanele pe dube si ledurile pe TIR-uri ca ciupercile de pe ploaie. Ai vazut ce frumos este cand iti baga o duba csenoanele drept in ochelari? Joci cateva secunde baba-oarba while driving, nu?