In momentele de dupa accident intri in stare de soc, nu poti sa mai vorbesti, esti intr'o stare de lesin continuu, simti ca te sufoci, esti dezorientat total, tremuri tot... Dupa citeva ore de la accident te cuprind remuscarile, regretul ca n'ai putut rezolva situatia dezastruoasa prin care tocmai ai trecut este dureroasa aproape la modul fizic. Intri intr'o bucla in care revezi accidentul milisecunda cu milisecunda coplesit de succesiunea evenimentelor si de urmari fiind in pragul colapsului psihic. Sentimentul de responsabilitate si remuscarile fata de cei din jurul tau te copleseste. Mitul cu: "...mie nu mi se poate intimpla pentru ca sint un sofer bun!" devine chinuitor si insuportabil...
Daca ai norocul sa dormi peste noapte, somnul va fi in prima parte foarte adinc din cauza oboselii generalizate atit fizice dar mai ales psihice... Prima saptamina este un cosmar diurn perpetuu, accidentul ti se deruleaza obsesiv in minte desi incet incet incepi sa te obisnuiesti cu ideea dar mai ales incepi sa'ti recunosti limitele, sa te impaci cu tine insuti si sa accepti ceea ce s'a intimplat.
Aceste stari se regasesc in fiecare persoana care a suferit un accident.
In anul 2009 pe la inceput mergeam cu 60-70 de km/h si cand m-am apropiat de o curba, cand sa pun frana, aceasta era foarte tare, si efectiv masina nu a franat, cauciucurile erau uzate pe spate, si asfaltul acoperit cu pietricele, m-am invartit cu masina si am scapat intr-un sant de ~ 1,5 metri, ca urmari radiatoare jugul tamponul motorului, dereglat geometrie, webasto si indoit un pic de tot aripa. Eram cu un prieten in masina, nu am patit niciunul nimic decat socul suferit.
eram efectiv socat, nu puteam sa mai stau pe picioare.
Aveam aceleasti stari descrise de voi mai sus.
As vrea sa mai adaug si eu pe langa acestea, in seara de dupa accident, am visat ca am avut acelasi accident, dar cu alta masina, dar de data asta era mai grav... Nu voiam sa mai aud de masina, de permis, chiar ma gandeam sa o fac sa o spal si sa o las sa o conduca cine o vrea.
Drumuri bune tuturor!